Platformfüggetlen

MOBILALKALMAZÁS FEJLESZTÉS

ApplicationDevelopment

Miért dönts platformfüggetlen

MOBILALKAMAZÁS Mellett?

Amennyiben mobil alkalmazás fejlesztésére adod a fejed fontos megfontolnod, hogy natív vagy platformfüggetlen megoldás mellett döntesz. A várható költségeket nagyban befolyásolja majd ez a döntésed. Natív fejlesztés esetén szinte kétszer kell dolgoznia és gyakran két különböző fejlesztőcsapatnak, hogy a terméked végül Apple és Android telefonokon is elérhető legyen. Míg platformfüggetlen megvalósítás esetén, egyetlen kódbázissal lefedhető mind két piac.

A platformfüggetlen alkalmazás fejlesztés esetén egyrészről olcsóbb más részről pedig 20-50%-al gyorsabb implementációra is számíthatsz. Ugyanakkor egy natív alkalmazás erőforrás igény tekintetében mindig optimálisabb mint egy cross platform alkalmazás. Az említetteken kívül még akad néhány szempont amit érdemes figyelembe venni a tervezés során. Amennyiben felveszed velünk a kapcsolatot mi készséggel segítünk mind projekted kívánalmainak meghatározásában mind annak fejlesztésében.

Platformfüggetlen technológiák tekintetében, jól bánunk a Flutter-el a React Native-al és az Angular Ionic-al is. Így ha kifejezett igény részedről, hogy az alkalmazásod a felsoroltak egyikében készüljön el nem fog problémát jelenteni számunkra.

TechStackMobile

Fejlesztés lépései

ITProjektTervezes
Ügyféligények felmérése

Miután felvetted velünk a kapcsolatot, egy online meeting keretei között van lehetőséged ismertetni az elképzeléseidet. A megbeszélés során igyekszünk felmérni projekted kívánalmait melyek alapján igyekszünk megbecsülni a fejlesztési időt és a várható költségeket. 

Projekt tervezés, ajánlat

A sikeres első meetinget követően a csapattagok és a menedzsment összeül ötletelni a projekted megvalósításáról. Ezen megbeszélések során, megbecsüljük a lehetséges időkeretet amit egy egy részfeladat implementálásra szánunk majd ezek összességéből egy indikatív ajánlatot készítünk számodra. Fontos, hogy már ezen a ponton technikai szakemberek mérik fel projektedet, ezzel is segítve a becslések pontosságát. 

OnlineMeeting
OnlineMeeting
Prototípus és desing

Amennyiben még nem rendelkezel dizájnnal és prototípussal első lépésként ennek elkészítésén fogunk dolgozni. Így még a fejlesztés megkezdése előtt biztosíthatunk afelől, hogy valóban az készül majd el amit megálmodtál és jóváhagytál. Ez a munkafolyamat lényegesen gyorsabb és alacsonyabb költség igényű mint a fejlesztés, holott az egyik leglátványosabb része a folyamatnak, mivel itt jelenik meg először fizikai valójában ötleted.

ADATBÁZIS TERVEZÉSE, BACKEND

Miután a dizájn jóváhagyásra került részedről, elkezdjük megtervezni az alkalmazásod architektúráját. A tervezés során mindig nagy hangsúlyt fektetünk a skálázhatóságra hiszen a legtöbb alkalmazás célja az, hogy sok felhasználóhoz elérjen. Az általunk írt kódok pedig bírják a terhelést. Ahogy azt a 444.hu vagy az autopal is bizonyította.

OnlineMeeting
OnlineMeeting

Frontend terv és implementálása

A harmadik lépésben vagy a már általad biztosított design alapján felépítjük az applikációd frontendjét. Mivel platformfüggetlen technoligiákat használunk fokozottan odafigyelünk a reszponzív megjelenésre, azaz hogy képernyőmérettől függetlenül minden esetben esztétikus tartalom legyen látható a felhasználó számára. Ez a munkafolyamat gyakran egyszerre zajlik a backend fejlesztésével.

BE & FE funkciók összekötése

A Backend és a Frontend összekötése, általában folyamatosan zajlik egy-egy funkció implementálása során. Így az esetleges hibákat képesek vagyunk gyorsan orvosolni, és közben te mint megrendelő is lehetőséget kapsz arra, hogy teszteld az egyes funkciókat még a tesztelés fázisa előtt. 

OnlineMeeting
OnlineMeeting
Tesztelés

Ha az alkalmazás elnyerte végleges formáját, nincs más hátra mint a teljeskörű tesztelés. Melynek során igyekszünk lejátszani minden forgatókönyvet amit csak egy későbbi felhasználó megtapasztalhat. 

DEPLOYMENT

A sikeres tesztelést követi a deployment. Azaz a pillanat amikor az alkalmazásod éles környezetbe kerül, és már valós felhasználók tesztelik tovább. Ennek részeként ismertetjük veled a fenntartáshoz szükséges feladatokat, amennyiben pedig úgy döntesz az üzemeltetésben a továbbiakban is tevékenyen részt veszünk.

OnlineMeeting
OnlineMeeting
Támogatás

Mikor alkalmazásod már éles környezetben fut, gyakran merülnek fel újabb kérdések esetleges felhasználói igények amire a fejlesztés során még nem gondoltál. Az ilyen jellegű kisebb fixeket támogatás keretei között havi rendelkezésreállási idő erejéig biztosítjuk.

GYAKORI kérdések

SZERETNÉK EGY HONLAPOT MIT TEGYEK?

Kérjük a kapcsolat fül alatt pár mondatban ismertesd velünk, hogy mire lenne szükséged. A megkeresést követően felvesszük veled a kapcsolatot, és egy online meeting keretei között ellátunk minden tudnivalóval ami a továbblépéshez szükséges.

KAPOK TÁRHELYET A WEBOLDALHOZ?

A nálunk megrendelt webolaladhoz 1 évig ingyenesen biztosítjuk a tárhelyet. Ezt követően a mindenkori évi 1 alkalommal szükséges rendezned a tárhelyed és a domained éves költségeit. Ez nagyságrendileg 15-30ezer forintos költség évente.

VAN EGY STARTUP ÖTLETEM, DE A FINANSZÍROZÁS NEM BIZTOSÍTOTT. EZZEL IS KERESHETLEK TITEKET?

Sajnos csak abban az esetben fogunk tudni érdemben foglalkozni a termékeddel ha annak finanszírozása már biztosított. De ne csüggedj, több startap inkubátor, angel investor csoport is működik magyarországon. Amennyiben ők támogatnak téged tőkével mi szívesen megvalósítjuk az ötletedet.

VAN EGY MEGLÉVŐ ALKALMAZÁSOM / HONLAPOM, TUDTOK SEGÍTENI A TOVÁBBI FEJLESZTÉSÉBEN?

Természetesen tudunk. Kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot, és egy online meeting keretei között felmérjük fejlesztési igényedet, és pár napon belül ajánlatot adunk a feladatra.

MENNYI IDŐ ALATT KÉSZÜL EL EGY WEBOLDAL?

Amennyiben részedről minden biztosított, azaz mind vizuálisan mind szövegezés tekintetében elláttál minket a szükséges anyagokkal körülbelül 3-4hét alatt elkészülhet a weboldalad.

AZ ELKÉSZÜLT WEBOLDALON KÉSŐBB TUDOK MAGAMNAK VÁLTOZTATNI?

Amennyiben ez fontos számodra, tudunk olyan honlapot készíteni ahol van lehetőséged kisebb módosításokra, és egy rövid ingyenes betanítás során megmutatjuk számodra hogy ezt hogyan tudod megtenni. Amennyiben komolyabb struktúrális változtatásokra van szükséged, természetesen szívesen segítünk abban is a továbbiakban.

HONNAN SZEREZHETEK INFORMÁCIÓKAT A FEJLESZTÉS MENETÉRŐL?

A szolgáltatások menüpontra kattintva részletes leírást találhatsz egy egy szolgáltatás kivitelezésének állomásairól.

VAN EGY STARTUP ÖTLETEM MIT TEGYEK?

Amennyiben az ötletedet szeretnéd termékké formálni vedd fel velünk a kapcsolatot. A megkeresést követően felvesszük veled a kapcsolatot, és egy online meeting keretei között meghallgatjuk ötletedet.

Kezdjük el a közös munkát!

Vedd fel velünk a kapcsolatot és mesélj projektedről egy ingyenes online meetingen.

14 + 14 =