Szabadúszó kereső platform / startup

BRIEFLY.WORK

A projektről

A projekt célja egy fakereső illetve blog alkalmazás, melynek segítségével különböző szempontok alapján különleges fákat fedezhetnek fel a felhasználók.

A növényekről a nyelvesített felületen sok érdekes adat, köztük lokációjuk is megtalálható. Melynek segítségével a különböző fák, kastélyparkok és arborétumok könnyebben válhatnak közkedvelt kirándulóhelyekké.

Tervezés

A projektet briefly-n keresztül kaptuk így már a kezdetektől projekt manager, részletes specifikáció és design állt rendelkezésünkre. Ezek alapján úgy döntöttünk, hogy a projektet kanban módszertan szerint fogjuk elkészíteni.

Az induláshoz szükséges tervezés után folyamatosan bontottuk ki az újabb feladatokat. Melyek implementálásán párhuzamosan dolgozott két frontend és egy backend fejlesztőnk.

Fejlesztés

A fejlesztés során backend/frontend specializációt alkalmaztunk. Meg kellett valósítani a szerkeszthető adatok nyelvesítését.

 

1.

Adatbázis struktúra és végpontok kialakítása / WordPress sitebuild design alapján

Míg backend fejlesztőnk Barna a fa adatbázis struktúrájának tervezésén és implementálásán dolgozott addig egyik frontendesünk Miró a kapott designok alapján készítette el a statikus wordpress aloldalakat DIVI theme segítségével.

2.

ReactJS Frontend fejlesztése és Tailwind CSS sitebuild.

Miután nagyjából kerültek a backend végpontok melyekhez a frontend oldali ReactJS app kapcsolódni fog, elkezdődött annak fejlesztése is. Miközben egyik frontendesünk Tomi a React appon dolgozott addig Miro a kapott designok alapján TalwindCSS-el sitebuildelt az ügyfél által biztosított design alapján.

3.

 

Backend-frontend összekötése és tesztelése

Ezen a ponton kerültek összekötése a backend végpontok a ReactJS alkalmazással. Ezt néhány napos tesztelés és utómunka követte.

4.

Webapp – wordpress egyesítése

Az elkészült fakereső webalkalmazást Bence beágyazta az ekkor már szinte kész állapotban lévő wordpress weboldalba. Fontos szempont volt, hogy a felhasználói élmény „ne sérüljön” tehát a felhasználó észrevétlenül váltson oldalakat a worpresses felületek és a webapplikáció között.

 

 

Csapat

A projekt fejlesztőcsapatát teljes mértékben cégünk biztosította, egy backend és két frontend fejlesztő tekintetében. Továbbá egy DevOps fejlesztő dolgozott még csapatunkból a cloud környezet kialakításán és beüzemelésén.

A projekt többi résztvevője a csapatunk által fejlesztett briefly.work freelancer kereső platformon került kiválasztásra. A projekt menedzsmentért Sulyok Levente felelt míg a dizájn Lobler Ádám munkáját dícséri.

Támadt egy jó ölteted amit megvalósítanál?

Vedd fel velünk a kapcsolatot és egy ingyenes online meeting során ellátunk az induláshoz szükséges információkkal!

Technologiák

Segíthetünk projekted megvalósításában?

Vedd fel velünk a kapcsolatot és egy ingyenes online meeting során ellátunk az induláshoz szükséges információkkal!

Kezdjük el a közös munkát!

Vedd fel velünk a kapcsolatot és mesélj projektedről egy ingyenes online meetingen.

1 + 8 =